Loader

Silverfort

Webinar

Waarom zoveel data breaches door identiteitsdiefstal ondanks het wijdverspreid gebruik van MFA?

Door MultiFactor Authenticatie (MFA) toe te passen, neemt de kans op misbruik van uw digitale identiteit af met 99,9% volgens Alex Weinert (Program Manager Identity Protection bij Microsoft). Bijna alle ondernemingen gebruiken nu tegenwoordig MFA als security-laag voor hun IT-toepassingen. 

 

Hoe verklaar je dan dat volgens het Data Breach Investigations Report 2020 van Verizon liefst 80% van alle data breaches & 77% van alle cloud security breaches te maken hebben met gestolen digitale identiteiten? 

 

Er zijn een aantal concrete situaties die hiertoe leiden en waar je als onderneming mee rekening kan houden en op kan anticiperen:

  • verschillende IAM-oplossingen binnen 1 bedrijf
  • oudere applicaties & cloud-applicaties met beperkte security-mogelijkheden
  • niet-onderhouden service accounts
  • voorrang geven aan gebruiksvriendelijkheid versus always-on authenticatie 

 

Het belangrijkste pijnpunt waar bedrijven tegenaan lopen, is een versnipperde aanpak van hun authenticatie-proces. Benieuwd hoe je dit kan aanpakken? Registreer je voor het webinar

 

Versnipperde aanpak vermijden

 

We zien dat dat bedrijven vaak terugvallen op verschillende IAM-oplossingen voor de beveiliging van hun applicaties die in de cloud, on-premise, via een PAM of VPN, enz. draaien. Hierdoor verliezen ze het overzicht over hun digitale identiteiten. Met een overzichtelijk dashboard zorgt SilverFort dat je in een oogopslag terug een overzicht hebt. 

 

Oudere applicaties & cloud-applicaties met beperkte security-mogelijkheden

 

Veel oudere applicaties en cloud applicaties kunnen niet beveiligd worden met MultiFactor authenticatie waarbij men dus nog gewoon gebruik maakt van login & paswoord. Dit maakt ze gevoeliger voor identiteitsdiefstal. Een oplossing als SilverFort kan ook hier een bijkomende veiligheidslaag voorzien. 

 

Vergeet het onderhoud van service accounts niet

 

Service accounts ifv machine2machine communicatie zijn een “easy target”. Ze worden 1 keer aangemaakt en daarna bijna nooit meer gewijzigd. We zien een stijgend aantal security breaches die gerelateerd zijn aan misbruik van service accounts. Met SilverFort zorg je voor een oplossing die je service accounts monitort en zo misbruik voorkomt. 

 

Ga voor de juiste balans tussen gebruiksvriendelijkheid en always-on authenticatie

 

In een ideale wereld dwing je MFA af voor elke authenticatie naar elke applicatie en dit altijd. Dit zou zwaar ten koste gaan van de user flexibiliteit en is daardoor niet werkbaar. SilverFort oordeelt op basis van enkele risico-parameters wanneer MFA afgedwongen dient te worden en wanneer enkel monitoring nodig is.

Overzicht op digitale identiteiten binnen de IT-omgeving

Als netwerkbeheerder, CISO of access security manager kan je op deze situaties inspelen en anticiperen. 

 

Hoe je opnieuw een overzicht krijgt op alle authenticaties en digitale identiteiten, vertellen we je in ons webinar. Registreer je hieronder gratis!

 

Dhr. Kim Buts, IT System Admin bij het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), licht toe waarom zij voor SilverFort kozen.

SilverFort webinar – 18 maart

Wat mag je verwachten:

  • Pijnpunten blootleggen
  • Tips & oplossing
  • Demo van SilverFort
  • Getuigenis van Kim Buts (IT System Admin) van het Imelda ziekenhuis die toelicht waarom ze voor SilverFort kozen

 

Wanneer: donderdag 18 maart van 12u tot 13u

 

Kan je er niet bij zijn maar ben je toch geïnteresseerd?
Registreer je en ontvang achteraf de opname & handouts van het webinar.

SilverFort in een notendop